Adderall

Valium kopen

Wat is Adderall?

Wellicht heeft u weleens van Adderall gehoord, maar wat is Adderall nu precies? Adderall is een merknaam van een medicijn dat afkomstig is uit de United States en dat de werkzame stoffen amfetamine en/of dexamfetamine bevat. Adderall is in Amerika verkrijgbaar in normale tabletten met een dosis van 30 mg en in xr tabletten met een vertraagde afgifte van 30 mg. Dit medicijn behoort tot de categorie stimulanten en bevat een medicinale versie van de stof amfetamine. Het middel wordt meestal voorgeschreven bij de behandeling van ADHD maar kan ook voor de behandeling van narcolepsie worden gebruikt.

ADHD is een aandoening die zowel bij volwassenen als bij kinderen wordt gediagnosticeerd. De aandoening komt meer voor bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. Soms is de aandoening al aanwezig in de kindertijd, maar wordt deze pas op latere leeftijd ontdekt. Ook kunnen klachten op latere leeftijd aanhouden ongeacht of zij in een vroeg stadium worden ontdekt. Over het gebruik van dexamfetamine voor de behandeling van ADHD bij kinderen is meer bekend dan bij volwassenen, omdat hier meer onderzoek naar is gedaan. De aandoening uit zich in een aandachtstekort in combinatie met hyperactiviteit. Kinderen en volwassenen met deze aandoening zijn erg actief, beweeglijk en gedragen zich meestal drukker dan andere mensen. Ook kunnen zij impulsief zijn, zij handelen soms zonder erbij na te denken en hebben veel moeite om zich te concentreren.

Adderall en Dexamfetamine

Door middel van gedragstherapie wordt in eerste instantie geprobeerd om kinderen of volwassenen te leren met deze aandoening om te gaan. Indien dit onvoldoende resultaat brengt zal een arts dexamfetamine of een ander medicijn bedoeld voor de behandeling van ADHD voorschrijven.

Dexamfetamine heeft een stimulerende werking, waardoor het als hulpmiddel bij de behandeling van ADHD kan worden gebruikt. Het middel verbeterd en veranderd uw stemming en het is bedoeld om ervoor te zorgen dat u meer aandacht heeft. Door deze werking is het ook effectief voor de behandeling van narcolepsie. Dit wordt ook wel slaapziekte genoemd en mensen die hieraan lijden hebben extreme moeite om wakker te blijven in een ontspannende omgeving.

Waarvoor wordt Adderall gebruikt?

In de United States wordt Adderall voorgeschreven voor de behandeling van ADHD. In Nederland worden medicijnen met dezelfde werkzame stof als in dit middel voorgeschreven binnen deze behandeling. Voordat een arts dit middel zal voorschrijven zal eerst de diagnose ADHD worden vastgesteld. Er moet bepaald worden hoe ernstig en chronisch de symptomen zijn van degene die lijdt aan deze aandoening. Daarbij wordt ook rekening gehouden met leeftijd en de kans op fraude en/of misbruik. Het voorschrijven van dit middel maakt deel uit van een uitgebreid behandelprogramma voor de aandoening ADHD. Een arts zal het alleen voorschrijven indien andere medicijnen en therapie voor de behandeling van ADHD onvoldoende resultaat bieden. Artsen die dit middel mogen voorschrijven moeten gespecialiseerd zijn in gedragsstoornissen bij kinderen en volwassenen.

Adderall kopen in Nederland

Adderall ervaringen

Overweegt u het gebruik van Adderall en bent u benieuwd naar de ervaringen van anderen tijdens het gebruik van Adderall? Via mijnmedicijn.nl vindt u een lijst van alle medicijnen die worden voorgeschreven bij ADHD en die vergelijkbaar zijn met het Amerikaanse Adderall en leest u de ervaringen van andere gebruikers.

Kun je Adderall kopen in Nederland?

Adderall is in Nederland op recept van een gespecialiseerd arts in de apotheek verkrijgbaar als Dexamfetaminesulfaat. Adderall kopen bij het Kruidvat of een andere drogist is niet mogelijk. Adderall is in Nederland niet te koop en Dexamfetaminesulfaat is alleen verkrijgbaar bij de apotheek. Dexamfetaminesulfaat kunt u kopen in tabletten met een dosering van 5 mg van pharmaceutisch bedrijf DMB. Naast het merkloze Dexamfetaminesulfaat zijn tabletten met een dosis van 5 mg ook verkrijgbaar onder de merknamen Amfexa en Tentin. Ook is Lisdexamfetaminemesilaat verkrijgbaar onder de merknaam Elvanse. Ook deze stof valt net als Adderall onder de categorie amfetaminen en is als Elvanse verkrijgbaar in harde capsules met een dosis van 30 mg, 40 mg, 50 mg, 60 mg en 70 mg. Informeer bij uw arts of apotheek naar de mogelijkheden om deze medicijnen met dezelfde werkzame stof als Adderall online te kopen en te betalen aan huis. Vaak bieden apotheken u de mogelijkheid om met een herhaalrecept medicijnen zoals Adderall online te bestellen en de volgende dag al bij u thuis te laten bezorgen.

Waar kan je Adderall bestellen zonder recept?

Indien u Adderall wilt kopen in Nederland, België en/of Duitsland zonder recept en voor een voordelige prijs, dan kunt het eenvoudig online bestellen via mypharmworld.com. Via deze website kunt u online adderall xr tabletten met een dosis van 30 mg bestellen. De Adderall die u hier online kunt kopen is een tablet met een vertraagde afgifte van 30 mg Dexamfetamine. Buiten het voordeel dat u hier Adderall online kunt bestellen zonder recept wordt het medicijn snel en discreet bij u thuisbezorgd. Via deze website kunt u veilig betalen voor producten van hoge kwaliteit en indien u niet tevreden bent met uw bestelling krijgt u 100% van het aankoopbedrag terug.

Adderall bijwerkingen

Net als andere medicijnen kan dit middel bijwerkingen veroorzaken. De gespecialiseerde arts die u dit middel voorschrijft zal u hierover uitgebreid informeren. Veel gebruikers (meer dan 1 op de 10) ervaren de volgende bijwerkingen:

 • vermindering van toename en/of afname van het gewicht en de eetlust (bij kinderen die dit middel langdurig gebruiken).
 • slaapproblemen
 • nervositeit. 

In het begin van de behandeling melden gebruikers vaak (minder dan 1 op de 10) de volgende klachten. Door de medicijnen gelijktijdig met een maaltijd in te nemen kunnen deze klachten voorkomen of verzacht worden:

 • een droge mond
 • pijn en/of krampen in de buik
 • misselijkheid
 • overgeven
 • een meer aanwezige hartslag
 • een versnelde en/of onregelmatige hartslag.

De volgende bijwerkingen komen eveneens bij minder dan 1 op de 10 gebruikers voor maar kunnen niet voorkomen of verzacht worden door het innemen van dit middel tijdens een maaltijd:

 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • pijn in de gewrichten
 • verandering van hartslag en bloeddruk
 • ongecontroleerde bewegingen
 • opwinding en hyperactiviteit
 • agressie en afwijkend gedrag
 • eetstoornissen
 • veranderingen in stemming zoals angst en depressie
 • zich prikkelbaar voelen.

Bij minder dan 1 op de 1000 gebruikers komen de volgende bijwerkingen voor:

 • pijn op de borst
 • huiduitslag met jeuk
 • moeite met zien
 • moeheid
 • verminderde groei bij kinderen.

Zeer zelden en bij minder dan 1 op de 10000 patiënten kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen;

 • een hartstilstand
 • het syndroom van Gilles de la Tourette
 • veranderingen in de bloedwaarden en een afname van rode bloedcellen
 • veranderingen en complicaties in de leverfunctie
 • stuipen en ongecontroleerde bewegingen
 • bloedingen in de schedel
 • psychotische reacties, hallucinaties, suïcidaal gedrag en/of tics.

Indien u één of meerdere van deze klachten ervaart of andere klachten heeft die mogelijk door het gebruik van dit medicijn zijn ontstaan neem dan in alle gevallen contact op met uw huisarts, gespecialiseerd arts en/of het ziekenhuis.

Adderall of Ritalin

Of Adderall of Ritalin voor u de beste keuze is kunt u door een gespecialiseerd arts laten bepalen. Beide medicijnen zijn stimulanten maar zij hebben verschillende werkzame stoffen. Afhankelijk van uw leeftijd en de ernst van uw klachten zal de keuze voor een van de medicijnen voor de behandeling van ADHD gemaakt worden.

FAQ

Hoe lang werkt Adderall?

Adderall werkt 4 tot 24 uur lang.

Hoe snel werkt Adderall?

Adderall werkt snel en de effecten bereiken een maximum 1,5 uur na inname.

Wat doet Adderall met je lichaam?

Adderall stimuleert waardoor het de symptomen van ADHD verminderd. Concentreren wordt hierdoor gemakkelijker en u zult meer rust ervaren.

Hoe lang blijft Adderall in je lichaam?

Adderall heeft een halveringstijd van 10,2 uur en de werkzame stof kan tot enkele dagen aantoonbaar zijn uw lichaam.