Diazepam

Diazepam kopen

Wat is Diazepam?

Voordat u Diazepam koopt, moet u weten wat het is. Diazepam is een geneesmiddel dat behoort tot de benzodiazepinen. Dit medicijn beïnvloedt de chemische stoffen in de hersenen. Op het moment dat het wordt gebruik bij angstgevoelens dan zijn deze vaak uit balans. Diazepam is tevens de actieve stof in dit geneesmiddel. De meest voorgeschreven doses die beschikbaar zijn 2 mg, 5 mg en 10 mg. Je kan Diazepam online kopen in Nederland zonder recept.

Het geneesmiddel is verkrijgbaar in tabletvorm voor oraal gebruik, in een tube, zetpil en vloeibaar als rektiolen. Rektiolen worden rectaal ingebracht en worden dan langzaamaan leeg geknepen. Als er gekozen wordt voor een rektiool dan heeft dit een snellere werking en geeft het minder last van bijwerkingen. Het is wel van belang dat de vloeistof minimaal 15 minuten wordt binnen gehouden en het toilet dient niet ondertussen bezocht te worden. Het is tevens mogelijk om een injectie te krijgen in een spier of bloedvat.

Deze beide vormen van toediening zijn pijnlijk en het wordt dan ook eigenlijk alleen gebruikt op het moment dat er sprake is van koortsaanvallen of epileptische aanvallen. Voor intraveneuze toediening wordt vaak een dosis van 50 mg gebruikt. In sommige gevallen wordt Diazepam voorgeschreven in combinatie met andere medicijnen als er aanvallen behandeld worden. Dit medicijn is niet giftig en eenmalige grote doseringen zijn dan ook niet levensbedreigend, echter is er wel een grote mate van verslavingsgevoeligheid bij gebruik van dit geneesmiddel. Het is mogelijk om Diazepam in Nederland te kopen.

Waarvoor wordt Diazepam gebruikt?

Dit geneesmiddel behoort tot de groep medicijnen van benzodiazepinen. De effecten van Diazepam zijn dat het rust geeft, slaperigheid veroorzaakt, het verminderen van angstgevoelens, het ontspannen van de spieren en het beïnvloeden van de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Dit medicijn wordt met name voorgeschreven bij pathologische spanning en angst die het normale functioneren verstoren of waarbij er ernstig geleden wordt, het wordt ook voorgeschreven bij paniekstoornissen, epilepsie, spierspasmen en onrust. In het geval van ernstige slaapstoornissen en slapeloosheid wordt Diazepam voorgeschreven als kortdurende behandeling die het dagelijkse functioneren verstoren of waaronder er ernstig geleden wordt. Daarnaast wordt dit medicijn voorgeschreven bij acute onthoudingsverschijnselen zodra er gestopt wordt met het gebruik van alcohol. Bij kinderen wordt het voorgeschreven als er sprake is van koortsstuipen.

Wat is de generieke Diazepam?

Generieke Diazepam wordt verkocht onder de namen Diazepam, Valium, Dalpam, Stesolid, Diazemuls, Diazepam Accord, Diazepam Allgen, Diazepam Apotex, Diazepamum, Diazepam Mylan, Diazepam CF, Diazepam Aurobindo, Diazepam Ratiopharm, Diazepam Sandoz en Diazepam Teva. De meest voorgeschreven doses zijn Diazepam 2mg, Diazepam 5mg en Diazepam 10mg.

diazepam kopen zonder recept

Kun je Diazepam kopen in Nederland?

Het is mogelijk om Diazepam in Nederland te kopen bij de apotheek. Hiervoor is het nodig om een recept bij de huisarts te vragen. Het is niet mogelijk om Diazepam te kopen bij het Kruidvat of een andere drogist. Er is tevens de mogelijkheid om online Diazepam te kopen. Als je ervoor kiest om Diazepam te bestellen dan wordt dit de volgende dag bij je thuis geleverd. De voordelen van Diazepam online aan te schaffen zijn dat je niet langs je huisarts hoeft voor een recept voor Diazepam. Tevens hoef je daarna niet achteraan de wachtrij bij de apotheek aan te sluiten terwijl je wel betere dingen te doen hebt in je vrije tijd. Diazepam kan je uiteraard ook in België of Duitsland kopen en thuis laten bezorgen zonder recept.

Waar kan je Diazepam bestellen zonder recept?

De makkelijkste manier om Diazepam te kopen op het internet en te betalen aan huis met een rembourslevering. Via een online apotheek kan je Diazepam kopen zonder recept. 

Diazepam bijwerkingen

De ervaringen met Diazepam leren dat de meest gemelde bijwerkingen van dit medicijn zijn:

 • Sufheid
 • Vermindering van emoties
 • Verminderde waakzaamheid
 • Slappe spieren
 • Geheugenproblemen
 • Een verminderde coördinatie, waardoor je sneller valt.

Tevens komen de volgende bijwerkingen regelmatig voor:

 • Vermoeidheid
 • Verwardheid
 • Ataxi
 • Verminderde motorische vaardigheid (onhandigheid)
 • Tremor
 • Onthoudingsverschijnselen.

Bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn onder andere hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, slaperigheid overdag, anterograde amnesie, evenwichtsstoornissen, onduidelijk spreken, moeite met ademhalen, een verhoogde speeksel hoeveelheid, maag en darmstoornissen waaronder misselijkheid, diarree en braken en allergische reacties op de huid zoals uitslag, roodheid en jeuk.

Zelden komt het voor dat er andere klachten voorkomen. Als dat het geval is of als je twijfels hebt over een eventuele bijwerking dan kan je altijd contact opnemen met een geneeskundige of je apotheker. Tevens kan je hier andere bijwerkingen melden die niet bekend zijn bij het gebruik van dit medicijn.

Belangrijkste gebruiksregels voorafgaand aan het kopen van Diazepam

Het is belangrijk om dit geneesmiddel niet op hetzelfde moment te gebruiken met alcohol, aangezien het de werking ervan versterkt. Tevens wordt het niet aangeraden om het gelijktijdig te gebruiken samen met opioïden, clozapine, spierverslappers en een aantal andere medicijnen. In dit geval kan je altijd contact opnemen met je apotheker of huisarts om eventuele contra indicaties door te spreken.

Op het moment dat je zwanger bent of borstvoeding geeft geldt dit advies ook. Er is geen risico op meer aangeboren afwijkingen, wel kan het later in de zwangerschap problemen opleveren voor je pasgeboren baby. De baby kan last hebben van ademhalingsproblemen, onthoudingsverschijnselen en voedingsproblematiek. Tevens kan je baby een te laag geboorte gewicht krijgen bij de geboorte als je gebruik maakt van dit geneesmiddel. Een pasgeboren baby kan via het geven van borstvoeding last krijgen van bijwerkingen, aangezien ze hier meer gevoelig voor zijn dan een volwassen persoon. Het advies is dat dit geneesmiddel af en toe en met een lage dosering gebruikt kan worden.

Diazepam ontwenning

Het effect van Diazepam neemt af als je het enkele weken neemt, aangezien er een intolerantie opgebouwd wordt. Aangezien het erg makkelijk is om verslaafd te raken aan dit geneesmiddel wordt er een maximale duur aangeraden van gebruik. Dit is 8 tot 12 weken inclusief een periode waarin het medicijn wordt afgebouwd om zo ontwenningsverschijnselen en rebound effecten te voorkomen en tegen te gaan. Mensen met een drugs- of alcohol verleden hebben een grotere kans om verslaafd te raken aan dit medicijn.

Als er onvoldoende slaap is dan kunnen je dagelijkse bezig heden hiervan hinder ondervinden vanwege het gebruik van dit geneesmiddel. Tevens mag je niet autorijden bij gebruik van dit medicijn bij een dagelijkse inname of tot drie dagen erna als het sporadisch ingenomen wordt.

Voorbeelden van ontwenningsverschijnselen bij het gebruik van dit geneesmiddel zijn:

 • Hartkloppingen
 • Slapeloosheid
 • Angst
 • Prikkelbaarheid
 • Een opgejaagd gevoel
 • Spierkrampen
 • Trillen
 • Een overgevoeligheid voor licht, geluid en aanraking.

FAQ

Hoe kom je aan Diazepam?

De gemakkelijkste manier om Diazepam te bestellen is via een online apotheek. Je plaatst je order, rekent af en voor je het weet ligt je bestelling in de brievenbus.

Hoe snel werkt Diazepam?

Binnen 1 uur na het innemen van het tablet zal je merken dat je rustig en slaperig wordt. Tevens zullen je spieren een stuk minder gespannen zijn. Het effect is 8 tot 12 uur lang merkbaar.

Hoe lang duurt het voordat Diazepam werkt?

Op het moment dat je het eerste tablet inneemt zal je al het effect opmerken. Je zal moe, slaperig en uf worden. Tevens reageer je minder snel. Deze gevoelens kunnen tot de volgende dag duren. Als je last hebt van slapeloosheid dan is het slim om niet meer dan 1x per drie dagen een tablet in te nemen. Op het moment dat je dit medicijn dagelijks gebruikt dan wordt het erg moeilijk om hier op den duur mee te stoppen. Het is het beste om het gebruik af te bouwen met behulp van een arts.

Wat doet Diazepam met je lichaam?

Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat je rustig wordt, je spieren zich ontspannen, dat je minder angstgevoelens ervaart en het beïnvloedt tevens de overdracht hoe je elektrische prikkels in je hersenen verwerkt.

Wat is sterker Diazepam of Lorazepam?

Diazepam 10 mg is vergelijkbaar met Lorazepam 2 of 2,5 mg. Diazepam wordt beter door je lichaam opgenomen bij oraal gebruik. De effecten van Diazepam treden sneller op, maar nemen tevens sneller af. De effecten van Lorazepam blijven langer doorwerken.

Hoe lang blijft Diazepam in je lichaam?

Dit geneesmiddel kan tot drie dagen na gebruik in je lichaam aanwezig zijn. Om deze reden mag je tot drie dagen na het gebruik ervan niet autorijden. Over het algemeen zijn de effecten afhankelijk van de toedieningsmethode en de dosis aanwezig van acht uur naderhand tot 24 uur later.