Lorazepam

lorazepam kopen

Wat is Lorazepam?

Lorazepam wordt gebruikt als geneesmiddel bij gevallen van extreme angstgevoelens en chronische slapeloosheid. De Lorazepam effecten zijn versuffend waarbij men; minder angstige gevoelens ervaart, rustiger wordt; de spieren ontspannen. Lorazepam behoort tot de klasse van benzodiazepines. In algemeen Nederlands betekent dat dit middel is geclassificeerd als een minor tranquilizer. Het is geconstateerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als een essentiële geneesmiddel. De werkingsduur van Lorazepam is kort tot middellang, de werking start ongeveer één uur na inname en heeft effect tussen de 8 en 12 uur lang. De aanbevolen behandelduur kan verschillen tussen enkele dagen tot 2 weken, de maximale aanbevolen behandelduur is 4 weken. Na 4 weken wordt het afgeraden om Lorazepam te gebruiken. In de classificatie van benzodiazepines heeft Lorazepam een verslavingspotentieel dat relatief hoog is. Lorazepam in Nederland komt voor in verschillende samenstellingen; diverse fabrikanten bieden het aan in de vorm van een tablet onder de naam Lorazepam 0.5 mg, Lorazepam 1 mg, Lorazepam 2.5 mg; Formularium der Nederlandse Apothekers biedt het aan in de vorm van drank onder de naam Lorazepam FNA 1 mg/ml; Pfizer bv biedt het aan in de vorm van injectievloeistof onder de naam Temesta 4 mg/ml ampul 1 ml. Bij gevallen van extreme angstgevoelens is het aangeraden Lorazepam oraal in te nemen, met een begindosering van 0.5 mg en 2 tot 3 keer per dag, onderhoudsdosering van 1 mg en 2 tot 3 keer per dag. Bij gevallen van chronische slapeloosheid is het aangeraden Lorazepam oraal in te nemen met een dossering van 1 tot 2 mg voor het slapen. De inname een hogere dosering Lorazepam (>2 mg) is alleen aangeraden bij gevallen van premedicatie. Het is mogelijk om Lorazepam te kopen in Nederland zonder recept.

Lorazepam online bestellen

Waarvoor wordt Lorazepam gebruikt

Het geneesmiddel Lorazepam kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Lorazepam valt onder de klasse van benzodiazepines, wat inhoudt dat het een milde tranquilizer is. De eigenschappen van de Lorazepam effecten zijn kalmerend, angst afwerend en slaap bevorderend. In de meeste gevallen wordt Lorazepam aanbevolen bij extreme angstgevoelens en chronische slapeloosheid, wat vaak in verband wordt gelegd met symptomen voor depressie. Lorazepam kan ook epilepsie aanvallen stoppen en voorkomen. Enkele andere gevallen waarbij Lorazepam gebruikt wordt zijn: onrust, alcoholontwenning, gespannenheid, misselijkheid in the geval van chemokuren, gespannenheid, panieksturen en om een patiënt te laten ontspannen voor een medische operatie. Bij gebruik van Lorazepam ervaart men een gevoel van suffigheid, slaperigheid en moeheid. Tevens wordt de reactiesnelheid ook vertraagd, waardoor men minder controle over het lichaam kan ervaren, hierdoor ontstaat er een hogere kans om te vallen. Autorijden wordt bij gebruik van Lorazepam afgeraden. Verder wordt hetafgeraden om Lorazepam te gebruiken in combinatie met alcohol, hierbij kunnen de hiervoor genoemde effecten versterkt worden. Bij geval van zwangerschap of borstvoeding wordt het aangeraden om dit eerst te bespreken met een arts, omdat het negatieve effecten kan hebben op baby’s en kinderen. Ten slotte, bij het stoppen van Lorazepam, wordt het aangeraden om dit eerst te bespreken met een apotheker of arts. Lorazepam is een verslavende middel en men kan moeilijkheden ervaren met ermee te stoppen.

Onder welke namen is Lorazepam beschikbaar?

In de vorm van tabletten: Lorazepam Medochemie Romania (0.5 mg, 1 mg. 2.5 mg), Lorazepam Apotex (1 mg, 2.5 mg), Lorazepam CF (1 mg), Lorazepam GenRx (0.5 mg, 1 mg, 2.5 mg), Lorazepam ICC (0.5 mg, 1 mg, 2.5 mg), Lorazepam Medochemie Bohemia (0.5 mg, 1 mg, 2,5mg), Lorazepam Mylan (1 mg, 2.5 mg), Lorazepam Prolepha (0.5 mg, 1 mg, 2.5 mg), Lorazepam (1 mg, 2.5 mg).

In de vorm van oplossing voor injectie: Lorazepam Macure (4 mg/ml), Temelor (4 mg/ml), Temesta (4 mg/ml).

Kun je Lorazepam kopen in Nederland?

Lorazepam wordt verkocht in Nederland bij de apotheek, echter heb je hiervoor wel een doktersrecept voor nodig. Het is mogelijk om dit te verkrijgen bij je huisarts. Hierdoor is het ook niet mogelijke om Lorazepam te kopen bij de Kruidvat of andere drogisterijen. Maar Lorazepam is online beschikbaar en het is mogelijke om Lorazepam te kopen online zonder doktersrecept. Verder zijn er nog meer voordelen voor het kopen van Lorazepam online; het geneesmiddel is van hoge kwaliteit van een erkende farmaceutische merk; het is de volgende dag geleverd; veilig betalen met credit card; 100% geld terug garantie; discrete verpakking. Tevens wordt Lorazepam niet alleen in Nederland bezorgd maar over geheel Europa inclusief België en Duitsland.

Waar kan je Lorazepam kopen zonder recept?

Het is mogelijk om Lorazepam online te bestellen zonder recept via een online apotheek. Het is ook mogelijke om onder rembours te verzenden, hierbij kunt u Lorazepam kopen en betalen aan huis.

Lorazepam bijwerkingen en ontwenning

Bij het gebruik van het geneesmiddel kunnen verschillende bijwerkingen worden ervaren. De Lorazepam ervaringen zijn verdeeld in drie groepen: regelmatige bijwerkingen, zelden ervaren bijwerkingen en zeer zelden ervaren bijwerkingen.

Bijwerkingen die regelmatig worden ervaren komen voor bij meer dan 30 op de 100 mensen die Lorazepam gebruiken, deze bijwerkingen zijn:

 • Vermoeidheid, minder vaak in combinatie met slaperigheid en sufheid.

Bijwerkingen die zelden worden ervaren komen voor bij 10 op de 100 mensen die Lorazepam gebruiken, deze bijwerkingen zijn:

 • Afhankelijkheid
 • Droge ogen
 • Dubbelzicht of wazige zicht
 • Duizeligheid en Hoofdpijn
 • Emotieloosheid
 • Hartkloppingen en Zweten
 • Incontinentie, ongewild verlies van urine, of moeilijker kunnen plassen
 • Jeuk en huiduitslag
 • Maagdarmproblemen, diarree of verstopping, misselijkheid, droge mond of extra speekselvorming, moeite met slikken
 • Snurken door verdoving van huig
 • Vertraging van denken, problemen met geheugen, moeilijkheden met concentreren, verwardheid, lagere alertheid
 • Veranderde eetlust en eetpatroon
 • Verminderde werkzaamheid voor gebruik als slaapmiddel
 • Vermindering van coördinatie
 • Verzwakking van spieren, gevoel van krachteloosheid in spieren.

Bijwerkingen die zeer zelden worden ervaren komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen die Lorazepam gebruiken, deze bijwerkingen zijn:

 • Gevoelens van depressie
 • Hallucinaties en waandenkbeelden
 • Moeilijkheden met ademhalen
 • Nachtmerries
 • Onrustigheid en prikkelbaarheid
 • Verlies van geheugen
 • Vermindering van seksuele verlangen.

Lorazepam behoort tot de benzodiazepines en heeft een hoge verslavingspotentieel, dit houdt in dat bij het stoppen met Lorazepam ontwenningsverschijnselen kunnen worden ervaren. Over het algemeen als Lorazepam voor slechts een enkele dagen is gebruikt kan men direct in één keer stoppen. Als Lorazepam over een langere periode is gebruikt, wordt het aangeraden om dit bespreken met een dokter of apotheker, hierbij geldt dan het volgende.

Bij overdag gebruik over een periode van een aantal weken tot maanden:

 • Gewenning aan de gevoel dat Lorazepam waardoor men het gevoel krijgt het niet meer zonder inname van Lorazepam te kunnen
 • Bij in één keer kunnen ontwenningsverschijnselen worden ervaren voor een enkele dagen. Zoals; ongevoeligheid voor aanraking, geluid en licht; angst en gejaagde gevoel; trillingen en overgevoeligheid; krampen in spieren; hartkloppingen en zweten; slapeloosheid.
 • De ontwenningsverschijnselen kunnen overeenkomen met de gevoelens waarvoor men Lorazepam oorspronkelijk voor gebruikte. Daarom is het afgeraden om weer te beginnen met Lorazepam bij ontwenningsverschijnselen.
 • Bij proportionele afname van het gebruik van Lorazepam worden minder ernstige ontwenningsverschijnselen ervaren. Het wordt geadviseerd een afbouwschema te bespreken met de apotheker of dokter.

Bij gebruik als slaapmiddel voor meer dan 2 weken:

 • Het wordt afgeraden om Lorazepam niet meer dan een paar dagen te gebruiken als slaapmiddel. Anders is er een kans op ontwenningsslapeloosheid waarbij het lichaam wacht op het effect van het geneesmiddel om in slaap te vallen.
 • Bij gebruik als slaapmiddel voor een langere periode, wordt het aangeraden langzaam af te bouwen.

FAQ

Hoe snel werk Lorazepam?

Binnen één uur na inname beginnen de werkingen van Lorazepam.

Hoe lang werkt Lorazepam?

De effecten van Lorazepam blijven aanhouden tussen de 8 – 12 uur. Hoewel het kan voorkomen dat men de volgende dag nog steeds een gevoel van slaperigheid kan ervaren.

Wat doet Lorazepam met je lichaam?

De effecten van Lorazepam zijn versuffend en spierontspannend, waarbij gevoelens van angst worden verminderd. Het kan ook epilepsie aanvallen stoppen of voorkomen.

Wat is sterken Lorazepam of Oxazepam?

Lorazepam en Oxazepam behoren allebei tot de klasse van benzodiazepines, hierdoor hebben ze vergelijkbare effecten en worden ze vaak voor de dezelfde doeleinden gebruikt. In een kleinere volume werkt Lorazepam sterker dan Oxazepam. Een 10 mg Oxazepam tablet is vergelijkbaar met 1 mg Lorazepam tablet. Verder heeft een Oxazepam tablet meer tijd nodig om in werking te treden. De effecten van Oxazepam houden ook korter aan, tussen de 6 – 8 uur. Echter is het voor iedereen anders hoe de lichaam reageert op een geneesmiddel.

Hoe lang blijft Lorazepam in je lichaam?

De effecten van Lorazepam blijven aanhouden tussen de 8 – 12 uur. Hoewel het kan voorkomen dat men de volgende dag nog steeds een gevoel van slaperigheid kan ervaren. Bij normaal gebruik is het mogelijk om Lorazepam te detecteren in de urine tot ongeveer 6 dagen na inname, in sommige gevallen is het mogelijk dat het detecteerbaar is tot 9 dagen. Bij regelmatige misbruik van Lorazepam is het detecteerbaar in de urine na een week of langer. In bloed monsters is Lorazepam detecteerbaar tot 3 dagen na inname. In haar monsters is het mogelijk om Lorazepam te detecteren tot 30 dagen na inname, een paar dagen na inname is het niet mogelijk om Lorazepam te detecteren in het haar. In speeksel monsters is Lorazepam te detecteren tot 8 uur na inname.