Modafinil

Valium kopen

Wat is Modafinil

Het medicijn Modafinil wordt gebruikt bij de behandeling van narcolepsie, een extreme geval van slaperigheid waarbij men zich overdag slaperig voelt terwijl er ’s avonds genoeg geslapen is (slaap van tenminste 7 uur). Hierbij komt het voor dat slaapgevoelens zo intens zijn dat men ongecontroleerd in slaap kan vallen, dit wordt ook wel een slaapaanval genoemd. De Modafinil effecten zorgen ervoor dat na inname men zich meer alerter en wakkerder voelt. Het medicijn; verbetert en hersteld de aandacht; verminderd de kans op slaapaanvallen. In het algemeen wordt Modafinil gebruikt als behandeling wanneer het bekendere Methylfenidaat (Ritaline) niet werkt. Net als Methylfenidaat wordt Modafinil geclassificeerd als een psychostimulantia en een waakzaamheid bevorderende middel. Modafinil in Nederland is beschikbaar onder de namen Aspendos, Modiodal en als merkloze Modafinil. Aspendos wordt geproduceerd door de farmaceutische leverancier Prolepha Research bv en het wordt uitgebracht in de vorm van een tablet van 100 mg. Ook farmaceutische bedrijf Merck Sharp & Dohme bv produceert het in de vorm van een tablet van 100 mg onder de naam Modiodal. Verder zijn er diverse fabrikanten die het medicijn in Nederland aanbieden onder de merkloze naam Modafinil, allemaal in de vorm van een tablet. Sommige fabrikanten bieden het medicijn ook aan in de vorm van Modafinil 200 mg tablet. Bij het starten van Modafinil is de aanbevolen dosering 200 mg als startdosering. Wanneer dit niet genoeg blijkt te zijn kan het worden verhoogd tot en met 400 mg als onderhoudsdosering. Het is mogelijk om Modafinil te kopen in Nederland.

Waarvoor wordt Modafinil gebruikt?

Modafinil wordt gebruikt als een behandelingsmethode voor narcolepsie wanneer andere medicijnen zoals Methylfenidaat (Ritaline) niet meer werken. Net als Ritaline verbeterd Modafinil het aandachtsvermogen en voorkomt het slaapaanvallen, waarbij men overdag gevoelens van onbedwingbare slaap ervaart terwijl er in de avond genoeg geslapen is (slaap van tenminste 7 uur). Bij mensen met narcolepsie kan het ook voorkomen dat de spieren spontaan beginnen te verslappen, wat wordt veroorzaakt als een reactie op hevige emoties zoals paniek en lachen. Tijdens een dergelijke aanval is de persoon nog steeds bij bewustzijn. Het wordt afgeraden om Modafinil te gebruiken bij zwangerschap of als er de intentie is om binnenkort zwanger te worden. Het is mogelijk dat Modafinil schadelijk kan zijn voor de baby en aangeboren afwijkingen kan veroorzaken. Verder wordt het ook afgeraden om Modafinil te gebruiken bij borstvoeding. Het is nog niet geconfirmeerd dat het medicijn in de moedermelk terecht kan komen, maar het wordt als een voorzorgsmaatregel toch afgeraden. Ten slotte vermindert Modafinil de betrouwbaarheid van anticonceptiemiddelen zoals de vaginale ring, de pil en het pleister. Ten slotte is het bekend dat veel medicijnen in combinatie met Modafinil een wisselwerking kunnen veroorzaken. Hierdoor is het aangeraden bij het gebruik van Modafinil in combinatie met andere medicijnen dit vooraf te bespreken met de apotheker of arts.

De Modafinil ervaringen

Na inname is het mogelijk om de Modafinil effecten te voelen binnen 3 uur, hierbij wordt ervaren dat men zich beter kan concentreren en zich alerter voelt. Door de cognitieve effecten van Modafinil wordt het niet alleen gebruikt voor medische doeleinden maar ook als smart drugs, dit zijn middelen die de cognitieve vermogen van mensen verbeteren. Wat handig kan zijn bij het studeren of programmeren bijvoorbeeld. Modafinil gebruik is ook bekend bij militaire piloten om de concentratie vermogen te verbeteren.

Modafinil kopen in Nederland

Kun je Modafinil kopen in Nederland?

Modafinil is verkrijgbaar in de Nederlandse apotheken maar alleen op recept. Het is mogelijk om een recept te krijgen bij een dokter zoals een huisarts. Sinds Modafinil alleen op recept verkrijgbaar is, betekend dat het ook niet mogelijk is om Modafinil te kopen bij de Kruidvat of andere Nederlandse drogisterijen. Wat wel mogelijk is om Modafinil online te bestellen bij een vertrouwde online apotheker. Er zijn veel voordelen bij het online kopen van Modafinil; er is geen recept voor nodig; de volgende dag bezorgd; verzonden in een discrete verpakking; 100% geld terug garantie; het is van een hoge kwaliteit van een geautoriseerde farmaceutische leverancier; veilig betalen met credit card. Modafinil wordt aangeboden over geheel Europe, onder andere België en Duitsland.

Waar kan je Modafinil bestellen zonder recept?

De beste optie om Modafinil te bestellen zonder recept is om het medicijn online te kopen. Hierbij is het ook mogelijk om het medicijn rembours te laten verzenden, dan kan je Modafinil online kopen en betalen aan huis.

Modafinil bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen

Er zijn verscheidene bijwerkingen bekend bij het gebruik van Modafinil. De inname van alcohol kan de bijwerkingen van Modafinil versterken. Verder heeft Modafinil gebruik een hoge kans op bijwerkingen wanneer het in combinatie wordt gebruikt met veel andere medicijnen, hierdoor is het aangeraden om vooraf het gebruik van Modafinil te bespreken met een apotheker of arts. De bijwerkingen van Modafinil kunnen worden verdeeld in de volgende 3 groepen: regelmatig, soms, zelden. Bijwerkingen moeten altijd worden vermeld aan de dokter.

De regelmatig ervaren bijwerkingen komen voor bij 10 tot 30 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Hoofdpijn, meestal tijdens het begin van het gebruik en vaak gaat het over na een paar dagen als het lichaam gewend begint te raken aan het medicijn.

De soms ervaren bijwerkingen komen voor bij 1 tot de 10 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Jeuk, veroorzaakt door acne en huiduitslag
 • Hartkloppingen, pijn op de borst en versnelling van hartslag
 • Loopneus, veroorzaakt door een ontstoken neusslijmvlies
 • Rode hoofd en warmte aanvallen, opvliegers
 • Wazige zicht, veroorzaakt door droge ogen
 • Tintelingen, of juist geen gevoelen in voeten en handen
 • Slaperigheid, terwijl het medicijn is bedoelt om iemand wakker te houden, kan het voorkomen dat het de tegenovergestelde effect heeft
 • Gevoelens van duizeligheid, ook een kans op draaiduizeligheid
 • Abnormale of depressieve gedachten, kan voorkomen in combinatie met verwardheid
 • Angstgevoelens, prikkelbaarheid en nervositeit
 • Droge mond, hierdoor kunnen wondjes ontstaan in de mond
 • Maagdarmklachten zoals diarree of verstopping, misselijkheid, buikpijn, verminderde eetlust.

De zelden ervaren bijwerkingen komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Een overgevoeligheid voor Modafinil
 • Pijn in spieren en/of gewrichten
 • Vermindering van seksuele verlangen
 • Verandering in persoonlijkheid zoals zelfhaat wat kan leiden tot zelfverwonding of gedachtes aan zelfmoord
 • Vocht vasthouden in voeten en handen
 • Opgezette lymfklieren.

Het is mogelijk om in één keer te stoppen met Modafinil hierbij ontstaan er geen ontwenningsverschijnselen. Echter is er wel een kans dat de symptomen waarvoor het medicijn oorspronkelijk voor was gebruikt kunnen terugkeren. Symptomen zoals moeite met concentreren, extreme moe- of slaperigheid en slappe gevoel in spieren en/of gewrichten.

Armodafinil vs Modafinil

Armodafinil en Modafinil zijn erg vergelijkbare middelen, beide medicijnen zorgen ervoor dat men langer wakker kan blijven en zich alerter voelt, verder hebben ze ook vergelijkbare bijwerkingen. Hierbij is Armodafinil het sterkere medicijn, na inname blijft het langer werken en heeft betere effecten om wakker te blijven.

FAQ

Hoe lang werk Modafinil?

De werkingen van Modafinil houden ongeveer een dag aan, tussen de 16 – 22 uur.

Hoe snel werkt Modafinil?

Na inname duurt het ongeveer tussen de 1 tot 2 uur voordat de Modafinil effecten voelbaar zijn. De sterkste effecten van Modafinil kunnen worden ervaart rond de 4 – 6 uur na inname. De effecten zullen langzaam afnemen tussen de 12 – 16 uur na inname.

Wat doet Modafinil met je lichaam?

Bij het gebruik van Modafinil zal worden gevoeld dat men zich beter kan concentreren. Verder voorkomt Modafinil slaapaanvallen en extreme gevoelens van slaperigheid.

Hoe lang blijft Modafinil in je bloed?

Na inname is het mogelijk dat Modafinil wordt gedetecteerd in het bloed tot ongeveer 4 dagen.

Hoe kom je aan Modafinil?

Het is mogelijk om Modafinil te kopen in Nederland, het is beschikbaar bij de apotheek maar alleen op doktersrecept. Een andere optie is om Modafinil te kopen zonder recept bij een online apotheek