Ritalin

Wat is Ritalin?

ritalin kopen

Het medicijn Ritalin, ook wel bekend onder de naam Methylfenidaat (de werkende stof in Ritalin) is een psychische stimulans. Na inname kan men de volgende Ritalin effecten ervaren; een verhoging van concentratie en verbetering van humeur . Ritalin behoort tot de klasse van psychostimulantia, wat inhoudt dat het geneesmiddel invloed heeft op het psychische welzijn. Het geneesmiddel heeft effect op het zenuwstelsel, de stof Methylfenidaat stimuleert het zenuwstelsel en hierdoor zal de motoriek beter presteren. Over het algemeen wordt Ritalin gebruikt als een behandeling voor ADHD, narcolepsie en sufheid veroorzaakt door inname van sterke pijnstillers. In Nederland zijn er verschillende Ritalin alternatieven beschikbaar die worden gebruikt voor soortgelijke doeleinden met vergelijkbare effecten. Allereerst is er Amfetamine dat werkzaam is via een andere stof (Dexamfetamine), Amfetamine heeft sterkere effecten die langer aanhouden dan Ritalin. Vervolgens is er Concerta dat dezelfde werkzame stof bezit als Ritalin, het verschil is dat de effecten van Concerta langer aanhouden dan bij Ritalin. Verdere Ritalin alternatieven zijn Equasym, Kinecteen en Medikinet, al deze medicijnen zijn in bezit van het stof Methylfenidaat. Ritalin in Nederland is beschikbaar in de vorm van een tablet onder de naam Ritalin 10 mg. Het wordt geproduceerd door de farmaceutische fabrikant Novartis Pharma bv. De aanbevolen dosering voor Ritalin begint bij 40 mg per dag als startdosering en kan oplopen tot en met 150 mg per dag als onderhoudsdosering. De totale dagelijkse inname van Ritalin hangt af van het gewicht van de persoon. Ritalin is beschikbaar in Nederland en het is mogelijk om Ritalin te kopen zonder recept.

Waarvoor wordt Ritalin gebruikt?

Ritalin wordt gebruikt voor het behandelen van symptomen als aandacht tekort en ervaringen met hyperactiviteit. In gevallen zoals; ADHD waarbij men snel is afgeleid, dingen doet zonder hierbij na te denken en drukker gedraagt; narcolepsie waarbij men genoeg geslapen heeft en nog steeds overdag wil slapen; verder kan Ritalin ook worden gebruikt worden om sufheid te verminderen en humeur te verbeteren, bij patiënten op hun sterfbed die helemaal versuft zijn door de inname van sterke pijnstillers. Bij langdurige gebruik van Ritalin kunnen symptomen van gewenning en psychische afhankelijkheid voorkomen. Het is daarom aangeraden bij het stoppen van Ritalin te worden begeleid door een arts of psycholoog. Er is nog te weinig bekend over de effecten van Ritalin op baby’s tijdens borstvoeding of zwangerschap. In deze situaties is het aangeraden om het gebruik van Ritalin te bespreken met een apotheker of dokter. Het is afgeraden om Ritalin te gebruiken bij een hartafwijking. Ten slotte is autorijden bij Ritalin gebruik toegestaan tenzij de volgende bijwerkingen worden ervaren: duizeligheid, angst, slaperigheid en nervositeit. Deze bijwerking komen voornamelijk voor in de eerste dagen van Ritalin gebruik.

De Ritalin ervaringen

De effecten van Ritalin zijn psychisch, het verhoogd de concentratie en het verbeterd de humeur. Hierdoor wordt Ritalin niet alleen gebruikt voor medische doeleinden maar ook als recreatieve drugs. In de laatste paar jaren is het gebruik van Ritalin voor studeren meer en meer ‘normaal geworden’. Studenten ervaren beter te kunnen concentreren voor hun studie door het gebruik van Ritalin.

Kun je Ritalin kopen in Nederland?

Ritalin is in Nederland te koop en het komt voor in de vorm van een tablet van 10 mg. Het geneesmiddel Ritalin is beschikbaar in de apotheek maar alleen op recept. Dus het is ook niet mogelijk om Ritalin te kopen bij de Kruidvat of andere drogisterijen in Nederland. Alhoewel het is mogelijk om Ritalin online te bestellen en er zijn veel voordelen voor het kopen van Ritalin online; het wordt de volgende geleverd in een discrete verpakking, geen recept voor nodig, veilig online betalen met credit card, 100% geld terug garantie, het is van een hoge kwaliteit van een geautoriseerde leverancier. Tevens wordt Ritalin aangeboden over geheel Europe onder andere in België en Duitsland.

Waar kan je Ritalin bestellen zonder recept?

Het is mogelijk om Ritalin te kopen zonder recept door het geneesmiddel online te bestellen. Bij online bestellen is het ook mogelijk het rembours te laten verzenden, dan kan men Ritalin online kopen en betalen aan huis.

Ritalin kopen zonder recept

Ritalin bijwerkingen en ontwenningssymptomen

Bij het gebruik van Ritalin kunnen verschillen bijwerkingen worden ervaren. Het gebruik in combinatie met alcohol en misbruik van Ritalin verhoogd de kans op bijwerkingen en de intensiviteit daarvan. De bijwerkingen van Ritalin kunnen worden verdeeld in de mate dat ze worden ervaren in de volgende 3 groepen: vaak, soms en zelden.

De bijwerkingen die vaak worden ervaren komen voor bij 10 tot 30 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Angstgevoelens en nervositeit
 • Droge mond
 • Hartkloppingen, zelden in combinatie met een versnelde hartslag of verhoogde bloeddruk
 • Hoofdpijn en zelden migraine
 • Misselijkheid, zelden in combinatie met buikpijn, diarree en braken
 • Slapeloosheid, zelden in combinatie met hyperactiviteit, moeite met slapen en rustloosheid.

De bijwerkingen die soms worden ervaren komen voor bij 1 tot 10 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Vermindering van eetlust
 • Dubbelzicht, duizeligheid en wazige zicht
 • Verhoogde prikkelbaarheid en snel uit evenwicht
 • Hoesten en kortademigheid
 • Vermoeidheid en slaperigheid
 • Jeuk door huiduitslag en galbulten
 • Stijfheid, knarsen van tanden, moeite met spreken en lopen, trillende handen, pijn in gewrichten en spieren
 • Verergering van psychische aandoeningen, ernstige gevoelens van angst, schommelingen in emoties of persoonlijkheid
 • Vermindering van seksuele verlangen.

De bijwerkingen die zelden worden ervaren komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen en bestaan uit:

 • Vorming van borsten bij mannen
 • Bij gebruik over een lange periode kunnen symptomen van depressie ontstaan
 • Toegenomen kans op hartkloppingen, ervaringen vergelijkbaar met een minor hartinfarct
 • Verhoogde kans op beroerte, verlamming van lichaam en gezicht.

Het is mogelijk om psychisch verslaafd aan Ritalin te raken, waarbij er het gevoel ontstaat dat men niet meer zonder het geneesmiddel kan functioneren. Het is niet mogelijk om in één keer met Ritalin te stoppen, hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen zoals beven, trillen en misselijkheid voorkomen. Het wordt aangeraden bij het stoppen van Ritalin een dokter te spreken voor een afbouwschema.

FAQ

Hoe lang werkt Ritalin?

De effecten van één Ritalin 10 mg tablet houden aan tussen de 3 – 6 uur

Hoe snel werkt Ritalin?

Na inname van één Ritalin 10 mg tablet duurt het tussen de 1 – 2 uur voordat het middel begint te werken.

Wat doet Ritalin met je lichaam?

Ritalin heeft effect op het psychische welzijn van een persoon. Na inname zijn de Ritalin effecten een verbetering van het humeur en verhoging van de concentratie. De werkende stof in Ritalin is Methylfenidaat, deze stof simuleert het zenuwstelsel en hierdoor zal de motoriek beter presteren. Ritalin wordt gebruikt voor mensen met ADHD en narcolepsie, verder kan het ook worden gebruikt worden om patiënten op te wekken die versuft zijn van sterke pijnstillers.

Hoe lang blijft Ritalin in je lichaam?

Na het inname, accumuleert Ritalin niet in de lichaamscellen zoals andere geneesmiddelen. Dit houdt in dat Ritalin niet lang in het lichaam blijft. In het algemeen geldt dat na inname Ritalin detecteerbaar is; in het speeksel en urine voor 1 tot 3 dagen; in het haar voor tot en met 30 dagen. Bloedtesten voor Ritalin worden over het algemeen niet uitgevoerd.

Wat kost Ritalin?

De Ritalin prijs kan erg uiteenlopen, alle tabletten zijn beschikbaar als Ritalin 10 mg tablet. Voor het merk Novartis Pharma bv kost Ritalin ongeveer €16,50 (3 tabletten), €50,00 (10 tabletten) en €145,00 (30 tabletten). Ritalin is ook beschikbaar onder andere leveranciers zoals Sandoz, Mylan en Teva. Bij deze 3 leveranciers kost Ritalin ongeveer €10,00 (2 tabletten), €45,00 (10 tabletten) en €125,00 (30 tabletten).

Hoe lang duurt het voordat Ritalin werkt?

De Ritalin effecten beginnen te werken in ongeveer 1 – 2 uur na inname.