Tramadol

Tramadol kopen

Wat is Tramadol?

Het geneesmiddel Tramadol is een matige tot sterke pijnstiller dat morfine-achtige effecten heeft. Tramadol behoort tot de klasse van opioïden, maar het is niet verrekend onder de Opiumwet van Nederland. Andere geneesmiddelen dat wel tot deze lijst behoren zijn Morfine en Methadon. In vergelijking met Tramadol worden deze gezien als sterkere en zwaardere opioïden. Een ander verschil is dat Tramadol een synthetische opioïde is, wat inhoud dat het een gelijke structuur en effecten heeft als andere opioïden maar dat het is geproduceerd in een lab. De Tramadol effecten zijn in het brein, het veranderd hoe het lichaam voelt en reageert op pijn. Naast de pijnstillende effecten kan het ook een kalmerende en opbeurende effect hebben. Tramadol wordt gebruikt voor acute en chronische pijnsymptomen, maar het kan ook worden gebruikt voor seksuele stoornissen. Nu is het in Nederland mogelijk om Tramadol zonder recept te kopen.

Tramadol in Nederland komt voor in verschillende vormen, het meest voorkomende dosering is Tramadol 50 mg en Tramadol 100 mg. Het aangeraden begindosering is 200 mg (2 – 4 tabletten), zo nodig kan het worden verhoogd tot 400 mg (4 – 8 tabletten). Hierbij de verschillende vormen waarin Tramadol kan voorkomen: bruistablet (50 mg), capsule (50 mg), capsule met gereguleerde afgifte HCL (50 mg, 100 mg, 150 mg, 200mg), druppelvloeistof (100 mg/ml 10 ml), tablet met gereguleerde afgifte HCL (100 mg, 150 mg, 200 mg), zetpil (100 mg). Tramadol kan ook voorkomen in combinatie met paracetamol. Ten slotte de verschil tussen Tramadol en Tramadol HCL, in principe zijn het precies hetzelfde geneesmiddelen. Het verschil is dat sommige fabrikanten het stof HCL aan Tramazol toevoegen zodat de effecten langer aanhouden, zonder HCL lost Tramazol sneller op in het lichaam en zullen de effecten ook korter aanhouden. In Nederland en België wordt HCL ook weleens vertaald als retard, dus het komt voor als Tramadol retard.

Waarvoor wordt Tramadol gebruikt?

Tramadol wordt gebruikt voor gevallen met pijnsyndromen, deze syndromen kunnen acuut of chronisch voorkomen in situaties zoals; al lang bestaande pijn dat niet meer behandeld kan worden met zwakkere pijnstillers; na een ernstige ongeluk of ongeval; na een grote operatie. Verder kan het worden aangeschreven bij seksuele stoornissen zoals voortijdige zaadlozing. Het geneesmiddel kan worden gebruikt bij gevallen van matige tot ernstige pijn. Tramadol is een verslavende middel en er kunnen daarom ontwenningsverschijnselen voorkomen bij langdurig gebruik of misbruik, men kan psychisch en fysiek afhankelijk raken aan Tramadol. Hierdoor is het afgeraden om Tramadol te gebruiken in de 3 maanden voor de bevalling, na de geboorte kan de baby moeite tonen bij het ademhalen en de baby kan ontwenningsverschijnselen aan Tramadol tonen. Met betrekking tot borstvoeding is het medicijn veilig te gebruiken voor een korte periode. Het is nog steeds aangeraden om dit verder te besprek met een apotheker of dokter. Het is afgeraden om Tramadol te gebruiken in combinatie met alcohol dit kan een nog versuffender effect hebben.

Tramadol kopen online zonder recept

De Tramadol ervaringen

Tramadol kan een versuffend effect hebben en men kan er duizelig bij voelen, hierdoor is het niet mogelijk na een inname van Tramadol te autorijden voor een periode van 2 weken. Tramadol behoort tot de klasse van opioïden, dus men kan kalmerende, relaxerende en opbeurende effecten ervaren. Bij het gebruik van Tramadol HCL of retard zullen deze effecten voor een langer periode aanhouden.

Kun je Tramadol kopen in Nederland?

Tramadol in Nederland is te koop onder verschillende namen: Tramagetic, Tramal, Tramadol, Zaldiar, Tramadol/Paracetamol. Het is mogelijk om Tramadol te kopen in een apotheek maar alleen op recept. Dus Tramadol is niet beschikbaar bij de lokale drogisterijen en het is dus ook niet mogelijk om Tramadol te kopen in de Kruidvat. Maar het is mogelijk om Tramadol online te bestellen en kopen. Er zijn veel voordelen in het kopen van Tramadol online; het medicijn is van een hoge kwaliteit van een geautoriseerde fabrikant, discrete verpakking, volgende dag bezorgd, veilig betalen met credit card, geen doktersrecept nodig en 100% geld terug garantie. Tramadol is online beschikbaar over geheel Europe onder andere België en Duitsland.

Waar kan je Tramadol bestellen zonder recept?

De mogelijkheid om Tramadol te kopen zonder recept kan alleen door het online te kopen. Online is het ook mogelijk om het rembours te verzenden, hierbij kan men Tramadol online kopen en betalen aan huis.

Tramadol bijwerking en ontwenningssymptomen

Men kan verschillende bijwerkingen ervaren bij het gebruik van Tramadol. De kans en de intensiteit van bijwerkingen kan toenemen wanneer Tramadol in combinatie wordt gebruikt met andere soortgelijke kalmerende of verdovende middelen. Ook in combinatie met alcohol stijgt de kans om bijwerkingen te ervaren. Bijwerkingen kunnen worden verdeeld in 4 groepen; vaak (10 tot 30 op de 100 mensen); soms (1 tot 10 op de 100 mensen), zelden (minder dan 1 op de 100 mensen), zeer zelden (1 tot 10 bij de 10.000 mensen).

De vaak ervaren bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en niet per se kotsen
 • Duizeligheid gelijkmatig met sufheid en vermindering van reactievermogen.

De soms ervaren bijwerkingen zijn:

 • Obstipatie, ook wel verstopping genoemd
 • Hoofdpijn en zweten
 • Droge mond
 • Jeuk door galbulten, huiduitslag en roodheid.

De zelden ervaren bijwerkingen zijn:

 • Epileptische aanvallen
 • Dubbelzicht en wazige zicht
 • Slaap-apneu, een korte periode tijdens het de slaap waarbij ademhalen tot stil stand komt.
 • Moeite met spreken en de hik
 • Overgevoeligheid voor licht, geluid en aanraking
 • Psychische symptomen zoals slaapstoornis, verwardheid en verschijnselen van depressiviteit.
 • Achteruitgang van ademhaling
 • Hartritmestoornis, hartslag dat te snel, te langzaam of te onregelmatig is
 • Dysurie, moeite met plassen

De zeer zelden ervaren bijwerkingen zijn:

 • Hallucinaties
 • Verhoging van leverenzymwaarden
 • Verzwakking van spieren
 • Afhankelijkheid van Tramadol
 • Allergische reacties.

Tramadol behoort tot de klasse van opioïden, over het algemeen zijn opioïden verslavend. Alhoewel Tramadol wordt geclassificeerd als een zwakkere opioïde, is de verslavingspotentieel nog steeds relatief hoog. Hierbij geldt het volgende; wanneer men Tramazol voor een korte periode heeft gebruikt dan is het mogelijke om in één keer te stoppen; bij langere gebruik wordt het aangeraden om langzaam af te bouwen, anders is er een kans op ontwenningsverschijnselen. Het is aangeraden om voor het stoppen een afbouwschema te bespreken met een arts of apotheker. De volgende ontwenningsverschijnselen kunnen voorkomen:

 • Hartkloppingen en onrust
 • Diarree
 • Loopneus en niezen
 • Kippenvel en rillingen
 • Zweten en koorts
 • Verlies van eetlust
 • Misselijkheid en maagkrampen.

Over het algemeen kunnen de meeste ontwenningsverschijnselen worden voorkomen met een gelijkmatige afbouw.

FAQ

Hoe lang werkt Tramadol?

Na inname van Tramadol duurt het ongeveer één uur voordat de effecten van het middel inslaan. De werking van een normale Tramadol capsule is tussen de 6 – 8 uur. De werking van een Tramadol HCL (of retard) tablet of capsule is ongeveer 12 uur.

Hoe snel werkt Tramadol

Binnen één uur na inname zullen de effecten van Tramadol beginnen te inslaan

Hoe lang duurt het voordat Tramadol werkt?

Tramadol begint te werken binnen één uur. Bij inname via zetpil zal het langer duren voordat Tramadol begint te inslaan.

Wat doet Tramadol met je lichaam? 

De Tramadol effecten zijn gericht op het brein, wanneer het medicijn wordt ingenomen wordt er een signaal verzend naar het brein. Het effect verandert hoe het lichaam aanvoelt en hoe pijn wordt ervaren. Tramadol heeft morfine-achtige effecten, wat inhoudt dat het naast pijnstillend ook een kalmerende en opbeurende effect heeft.

Wat is sterker Tramadol of Oxycodon?

Tramadol en Oxycodon behoren allebei tot de klasse van opioïden. Beide medicijnen kunnen worden gebruikt bij het verhelpen van acute en chronische pijnsyndromen. Tussen deze twee is Oxycodon de sterkere opiaat, in een kleinere hoeveelheid Oxycodon werkt sterker dan Tramadol. In de vorm van een capsule komt Oxycodon voor als 5 mg, 10 mg en 20 mg, waar Tramadol in capsulevorm alleen voorkomt als 50 mg. Oxycodon is ook geclassificeerd als een hogere klasse opioïde, wat inhoudt dat het een relatief hoge verslavingspotentie heeft onder de opioïden en dat de kans op misbruik hoger is.

Hoe lang blijft Tramadol in je lichaam?

Na inname van Tramadol duurt het ongeveer één uur voordat het begint te werken, daarna houden de effecten aan tussen de 6 – 8 uur voor normale Tramadol en tot ongeveer 12 uur voor Tramadol HCL of retard. Tramadol is detecteerbaar na inname; tot en met 48 uur in het bloed of speeksel; tussen de 24 – 72 uur in de urine; tussen de 30 – 90 dagen in het haar.