Valium

Valium kopen

Wat is Valium?

Valium, tegenwoordig veel verkocht onder de naam Diazepam, behoort tot de benzodiazepinen groep. Valium kan op veel manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld oraal, rectaal, als injectie in de spieren of aderen of als neusspray. Het middel is te verkrijgen in tubes, rektiolen, zetpillen en tabletten. Valium tabletten zijn de meest gangbare vorm van inname en zijn verkrijgbaar in 2mg, 5mg of 10mg tabletten. Rektiolen moeten rectaal worden ingebracht en hebben als voordeel dat deze sneller werken met minder bijwerkingen, mits deze ten minste 15 minuten worden binnengehouden. Valium is beschikbaar in Europa met snelle levering, dus u kunt Valium gemakkelijk zonder recept online kopen. Ondanks dat Valium de laatste jaren minder snel wordt voorgeschreven, is het nog steeds een van de meest voorgeschreven medicijnen van de afgelopen 40 jaar.

Waar wordt Valium voor gebruikt?

Valium wordt voornamelijk gebruikt als een kalmerings- en slaapmiddel. Zo wordt het gebruikt als middel tegen sociale angststoornissen. Daarnaast kan het ook als slaapmiddel gebruikt worden, al wordt hier wel het advies voor gegeven om Valium alleen bij acute slaapstoornissen te gebruiken. Het gaat hierbij dan ook om een kortdurende behandeling. Verder kan Valium ook gebruikt worden om epilepsieaanvallen tegen te gaan. Ook kan het medicijn gebruikt worden om het stoppen met alcohol te ondersteunen. Na het gebruik van Diazepam wordt u doorgaans slaperig binnen 1 uur. Ook zullen uw spieren minder gespannen zijn en u zult rustiger worden. Deze effecten houden voor ongeveer 8 tot 12 uur aan.

Wat is de generieke versie van Valium?

Generieke Diazepam wordt in Nederland verkocht onder de namen Diazepam, Valium, Dalpam, Stesolid, Diazemuls en Diazepamum. Er bestaan nog andere namen waaronder Diazepam wordt uitgegeven. De meest voorgeschreven doses zijn Diazepam 2mg, Diazepam 5mg en Diazepam 10mg. Zoals aangegeven wordt tegenwoordig veelal Diazepam verkocht als medicijn wanneer men een vorm van benzodiazepinen nodig heeft als bijvoorbeeld kalmerings- of slaapmiddel. Voorheen werd voornamelijk Valium verkocht. Diazepam is een generiek geneesmiddel van Valium – dat wil zeggen dat Valium het oorspronkelijke merk van dit type medicijn was, maar na het verstrijken van het octrooi van Valium is Diazepam op de markt gekomen. Diazepam is een goedkoper medicijn met vergelijkbare effecten en efficiëntie. De belangrijkste bestandsdelen van Diazepam dienen dan ook overeen te komen met Valium. Er kunnen echter inactieve bestandsdelen in Diazepam zitten die niet in Valium aanwezig zijn. Hierdoor kan uw reactie op Diazepam verschillen van die op Valium. Bespreek daarom altijd de mogelijke bijwerkingen met uw huisarts.

Valium kopen zonder recept

Kun je Valium kopen in Nederland

Het is in Nederland niet mogelijk om Valium te kopen zonder recept van de huisarts. U zult Valium daarom niet in de Kruidvat kunnen kopen. Als u echter wel een recept hebt dan kunt u Valium kopen bij uw apotheek. Als u geen recept heeft en toch Valium wilt kopen, dan kunt u Valium online kopen. Het voordeel hiervan is dat u niet langs de apotheek hoeft en dus geen recept nodig heeft van uw arts. Daarnaast kunt u Valium ook zonder recept kopen in België en Duitsland, thuis laten bezorgen en betalen aan huis.

Waar kun je valium bestellen zonder recept?

Je kunt Valium bestellen zonder recept via internet. Er zijn zowel Nederlandse als internationale webwinkels waar u Valium online kunt kopen. U kunt deze eenvoudig vinden via een online zoekopdracht. Een voorbeeld van een internationale webwinkel is MyPharmWorld. Het voordeel van deze website is niet alleen dat u geen recept nodig heeft, maar deze site biedt ook hoge kwaliteit, veilige betaling met creditcard, 100% geld terug garantie en een discrete verpakking.

Ervaringen, bijwerkingen en ontwenning van Valium

Valium kan een verslavende werking hebben. Als u Valium dagelijks gebruikt, kan het lastig zijn om hiermee te stoppen. Wanneer u Valium langer dan 2 weken tegen slapeloosheid of langer dan 2 maanden tegen angstgevoelens heeft gebruikt, raadpleeg dan eerst de arts of apotheker voordat u stopt. Ook heeft Valium meerdere mogelijke effecten of bijwerkingen. Zo heeft meer dan 30 op de 100 mensen last van de volgende klachten:

 • Vermoeidheid. Niet alleen op de dag van gebruik, maar ook de dag erna
 • Trager reactievermogen
 • Moeite met concentreren.

Door deze bijwerkingen is het mogelijk dat u grotere kans heeft op ongelukken in het verkeer of op werk of om te vallen. Als u Valium dagelijks gebruikt, dan mag u ook geen autorijden. Wanneer u Valium af en toe gebruikt mag u 3 dagen niet autorijden nadat u Valium heeft gebruikt. Daarnaast heeft Valium ook vele bijwerkingen die minder vaak optreden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen), zoals:

 • Verminderde coördinatie, wat kan leiden tot onhandigheid en moeite met articuleren.
 • Spierzwakte, wat tot een aantal andere klachten kan leiden:
  • Wazig zien door zwakte in uw oogspieren
  • Moeite met ophouden van uw plas door gebrek aan controle over de blaasspier
  • Snurken
  • Vallen door trager reactievermogen
  • Moeite met concentreren.

Als u het medicijn langer gebruikt, kunnen de volgende klachten ook toenemen:

 • Minder emoties en gevoelens
 • Maagdarmstoornissen met als gevolg droge mond, diarree, veranderende eetlust en dergelijke.
 • Hoofdpijn en/of duizeligheid.

Ook zijn er een aantal klachten die kunnen verdwijnen als u enigszins gewend bent aan het medicijn

 • Zweten en/of hartkloppingen
 • Huiduitslag en/of jeuk
 • Wanneer u het medicijn dagelijks gebruikt gedurende een periode van 2 weken, dan kan het effect als slaapmiddel afnemen.

Tot slot zijn er nog een aantal klachten die zelden voorkomen (bij minder dan 1 op de 100 mensen):

 • Nachtmerries
 • Onrust, met name bij ouders en kinderen
 • Geheugenverlies van gebeurtenissen tijdens het medicijngebruik
 • Depressie
 • Afname zin in seks
 • Ademhalingsproblemen.

Wanneer u zwanger bent of wilt worden, raadpleeg dan altijd de arts. Hij/zij kan u adviseren over de bruikbaarheid van dit medicijn. Valium kan slecht zijn voor de baby. Daarom dient u ook overleg te plegen met uw arts of apotheker voordat u borstvoeding geeft. Gebruik Valium ook niet met alcohol. Dit kan de werking versterken waardoor u nog vermoeider wordt. Ook wordt het afgeraden om Valium tegelijk te gebruiken met opioïden, clozapine, spierverslappers en een aantal andere medicijnen. Raadpleeg daarom altijd uw arts als u andere medicijnen gebruikt naast Valium.

FAQ

Hoe kom je aan Valium?

De makkelijkste manier is een online bestelling, aangezien u hier geen recept voor nodig heeft. Heeft u wel een recept, dan kunt u het medicijn halen bij de apotheek. Raadpleeg altijd een arts of apotheker over het gebruik van Valium.

Hoe snel werkt Valium?

Valium werkt binnen 1 uur en het effect houdt doorgaans aan voor 8 tot 12 uur.

Hoe lang duurt het voordat valium werkt?

Valium werkt binnen 1 uur. U zult moe worden en minder snel reageren. Als u Valium gebruikt tegen slapeloosheid, dan is het verstandig om niet vaker dan 1x per drie dagen een tablet in te nemen. Dagelijks gebruik kan leiden verslaving en kan het moeilijk maken om te stoppen. Raadpleeg een arts om op de juiste manier af te bouwen.

Wat doet valium met je lichaam?

Valium wordt voornamelijk gebruikt als een kalmerings- en slaapmiddel. Het ontspant de spieren, kalmeert, vermindert gevoelens van angst. Ook kan het medicijn gebruikt worden om het stoppen met alcohol te ondersteunen Ook wordt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen beïnvloed.

Wat is sterker; Valium of Lorazepam?

Lorazepam is sterker aangezien 10mg Diazepam vergelijkbaar is met 2 tot 2,5mg Lorazepam. Diazepam wordt echter beter opgenomen bij oraal gebruik en de effecten treden sneller op. De effecten nemen echter ook sneller af, want Lorazepam werkt langer door in je lichaam.

Hoe lang blijft Valium in je lichaam?

Kalmeringsmiddelen als Valium blijven relatief lang in je lichaam. Valium kan tot drie dagen in je lichaam blijven. Dit is dan ook de reden dat u geen auto mag rijden in de drie dagen nadat u Valium heeft gebruikt.