Xanax

Xanax kopen

Wat is Xanax?

Xanax is een medicijn dat behoort tot de benzodiazepinen. Het heeft een kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel. De werkzame stof in de tabletten is alprazolam. De doses die je kan vinden zijn 0,25 mg, 0,5 mg, 1 mg en 2 mg. Het wordt oraal ingenomen in de vorm van tabletten. De meest gevonden doses zijn Xanax 1mg en Xanax 2mg. Het is een geneesmiddel dat voor de korte duur of middeling wordt gebruikt. Xanax in Nederland is in principe alleen verkrijgbaar op recept. Op het moment dat je Xanax wilt kopen in Nederland zijn er opties om dit toch zonder recept te doen. Het is mogelijk om ervoor te kiezen om Xanax online te kopen. In verschillende webshops kan je Xanax online kopen zonder dat je hiervoor een recept nodig hebt.

Waarvoor wordt Xanax gebruikt?

Xanax wordt gebruikt bij angstgevoelens, een sociale fobie, paniekstoornis en gespannenheid. Het actieve ingrediënt in dit medicijn is alprazolam. Alprazolam is onderdeel van de groep benzodiazepinederivaten geneesmiddelen. Deze groep geneesmiddelen werkt in op het centraal zenuwstelsel. De effecten van Xanax zijn dat het rustgevend werkt, de spieren ontspant en eventuele angstgevoelens vermindert. Hierdoor heeft het geneesmiddel een kalmerend effect. De tabletten worden voorgeschreven bij de symptomatische behandeling van aandoeningen zoals paniekstoornissen zonder en met agorafobie en angststoornissen. Het geneesmiddel wordt alleen voorgeschreven op het moment dat de symptomen invaliderend, ernstig of het onderwerp zijn van extreem lijden. De tabletten zouden enkele dagen, weken of gedurende de behandeling met andere medicijnen gebruikt worden om een ondersteunend effect te creëren.

Wat is generieke Xanax?

Generieke Xanax is op de markt onder de naam Xanax en Alprazolam. De doses van 1mg en 2mg worden vaak uitgegeven als Xanax retard. Dit betekent dat het medicijn langer werkzaam is.

Xanax kopen zonder recept

Kun je Xanax kopen in Nederland?

Het geneesmiddel is in Nederland op recept van de dokter verkrijgbaar of je plaatst een bestelling online. Er is geen mogelijkheid om Xanax te kopen bij het Kruidvat. Het is mogelijk om Xanax te bestellen via een online apotheek zonder recept. Xanax kopen was nog nooit zo makkelijk. Door te kiezen om dit geneesmiddel online te kopen verlies je geen kostbare tijd meer door een afspraak bij de dokter en is het niet meer nodig om je medicijn af te halen bij de apotheek. Op het moment dat Alprazolam online wordt besteld dan kies je ervoor om een hoge kwaliteit van dit geneesmiddel aan te schaffen. De volgende werkdag worden de tabletten gewoon in je brievenbus bezorgd. Er is niks makkelijker dan ervoor te kiezen om Alprazolam online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Waar kan je Xanax bestellen zonder recept?

Het is mogelijk om Alprazolam te bestellen via een online apotheek zonder recept. De geplaatste bestelling wordt de volgende werkdag bij je thuis bezorgd.

Xanax bijwerkingen

De bijwerkingen van Alprazolam komen met name voor in de eerste weken van het gebruik van dit medicijn. De meest regelmatige bijwerkingen zijn:

  • Sufheid
  • Vermoeidheid
  • Slaperigheid.

Er zijn ook bijwerkingen die zelden voorkomen. Dit zijn een verminderde coördinatie, afhankelijkheid, huiduitslag, jeuk, droge ogen, hartkloppingen, zweten, duizeligheid, hoofdpijn, eetlust die veranderd, afname van gevoelens, maag of darmstoornissen, wazig of dubbel zien, een krachteloos gevoel in je spieren, vallen, incontinentie of juist moeilijk kunnen plassen en trager denken.

In zeer zeldzame gevallen komt het voor dat er levendige dromen of nachtmerries ontstaan, prikkelbaarheid en onrust, geheugenverlies, depressieve gevoelens, problemen met de ademhaling, minder zin in seks en waandenkbeelden of hallucinaties.

Het is belangrijk om zo min mogelijk alcohol te drinken op het moment dat Alprazolam geslikt wordt. Op het moment dat dit medicijn geslikt wordt reageert diegene veel sterker op alcohol dan normaal. Tevens versterkt het de bijwerkingen van dit geneesmiddel. Op alcohol na kan het gewone drink en voedingspatroon aangehouden worden. Het is verstandig om geen auto te rijden na gebruik van Alprazolam.

Ontwenning

Op het moment dat je zwanger bent, wilt worden of borstvoeding geeft dan is het altijd slim om even te overleggen met de arts of apotheker. De baby kan last krijgen van ontwenningsverschijnselen of last krijgen van de bijwerkingen van Alprazolam. Tevens kan een pasgeboren baby geboorteafwijkingen vertonen.

Op het moment dat het medicijn alleen voor enkele dagen gebruikt wordt dan is er geen sprake van ontwenningsverschijnselen en is het mogelijk om per direct te stoppen met het gebruik ervan. Als het medicijn enkele weken of maanden gebruikt wordt dan moet de dosis langzaamaan afgebouwd worden. Op deze manier voorkom je ontwenningsverschijnselen die erg veel gelijkenissen kunnen vertonen met paniekstoornissen en angststoornissen. De ervaringen van Xanax zijn dat ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden zijn trillen, een overgevoeligheid voor licht, geluid en aanraking, spierkrampen, slapeloosheid, hartkloppingen, angst, een opgejaagd gevoel en prikkelbaarheid.

Als er andere medicijnen gebruikt worden dan kunnen er contra indicaties ontstaan of kunnen de bijwerkingen versterkt worden van Alprazolam. In geen geval mag je dit geneesmiddel combineren met itraconazol of ketoconazol. In dit geval is het belangrijk om te overleggen met een apotheker of je zorgverlener. Tevens is dit van belang als je een van de zeldzamere bijwerkingen opmerkt of als je denkt dat je een verslaving ontwikkeld voor het medicijn.

Het is belangrijk dat je Alprazolam niet gebruikt op het moment dat je last hebt van ademhalingsproblemen, epilepsie hebt, een verminderde leverfunctie, een stokkende ademhaling tijdens het slapen (apneu), spierzwakte of als je een overgevoeligheid of allergie hebt voor de werkzame stof of een van de andere bestanddelen in de tabletten. Bij een voorgeschiedenis van depressie of zelfmoordgedachten of drugs- en alcoholverslavingen dan is het altijd belangrijk om eerst een dokter te raadplegen.

FAQ

Hoe kom je aan Xanax?

Alprazolam is een geneesmiddel dat je makkelijk online kunt bestellen in de webshop van een online apotheek. Hiervoor heb je geen recept nodig en het wordt de volgende dag op je deurmat bezorgd.

Hoe snel werkt Xanax?

Op het moment dat je een tablet inneemt werkt het binnen 30 tot 60 minuten. Je zal merken dat je rustiger wordt en dit effect houdt ongeveer 6 tot 8 uur aan. Op het moment dat je een retard tablet inneemt wat een vertraagde afgifte heeft zal het effect twaalf tot vierentwintig uur aanhouden.

Hoe lang duurt het voordat Xanax werkt?

Vanaf de inname van het eerste tablet zal je het effect al merken. Het is een oplossing voor de korte duur. Als je langer gebruikt maakt van Alprazolam is het mogelijk dat je afhankelijk wordt van het medicijn. Het gevolgd hiervan is dat je ontwenningsverschijnselen merkt op het moment dat je het geneesmiddel niet meer slikt. Je kan last krijgen van hoofdpijn, angst, irritatie, rusteloosheid, slapeloosheid en spierpijn. Om deze reden is het belangrijk dat je het medicijn niet meer dan enkele weken inneemt.

Wat doet Xanax met je lichaam?

Alprazolam wordt met name voorgeschreven om angst en paniek te behandelen. De groep geneesmiddelen, benzodiazepinen, waartoe het behoort werken in op de hersenen en zenuwen en veroorzaken een kalmerend effect. Dit gebeurd doordat het de effecten van een natuurlijke stof, GABA, die in je lichaam aanwezig is versterkt wordt. Je emoties worden verminderd en hierdoor ervaar je minder klachten op het moment dat je angstig of gespannen bent. Hierdoor heb je minder last van de lichamelijke klachten. Je zal minder merken van hartkloppingen, trillen, transpireren en buikpijn.